Muziektheater

Mowgli van de Wolvenhorde

Voorstellingen vanaf september 2020


‘Mowgli van de Wolvenhorde’ vertelt hoe een mensenkind, opgevoed door wolven in een vaak vijandige wereld opgroeit tot een jonge man. Het is een beetje Peter en de Wolf, maar met dieren die iets rauwer zijn, iets wilder, iets minder berekenbaar. Altijd spannend, maar ook af en toe behoorlijk grappig.


Inhoudelijk raakt de voorstelling thema’s aan als identiteitsvorming, omgaan met het vreemden, angst en geborgenheid. Het is een verhaal over respect, over komen en gaan, over afscheid, maar zeker ook een beregoed verhaal over ondeugende jongens en wijze panters.


Tekst en muziek verklanken samen dit universele verhaal en daarbij worden de grenzen opgezocht van wat muziek kan vertellen wanneer woorden tekort schieten, hoe een woord in duizenden klanken kan worden vertaald. ‘Mowgli van de Wolvenhorde’ is een vertelling waarin tekst, beeld en muziek elkaar versterken eerder dan louter een muzikaal begeleide monoloog.



Muziek :  Marc Goris

Tekst/ regie:  Jos Dom

Verteller: Evert Josemanders

Uitvoering: The Amsterdam Brass Quintet

Uitvoering in video teaser: Brassery & Bert Verbeke

The Amsterdam Brass Quintet

Inspireert de wereld met muziek

Het schitterende Amsterdam Brass Quintet is een all-round brass-ensemble. Dit ensemble bestaat uit 5 bevlogen muzikanten die garant staan voor muziek van hoge klasse, waar iedereen geboeid naar zal luisteren en van zal genieten.

Postadres


Binnenkruier 25, 1841 EN STOMPETOREN

info@amsterdambrassquintet.nl

+31 (0)6-52 87 89 79

© Copyright. All Rights Reserved.