Over het ABQ

Over het Amsterdam Brass Quintet

Indrukwekkend en dynamisch. Krachtig en ook subtiel. Het Amsterdam Brass Quintet heeft alles in huis. Ze beheersen muziek van ieder genre. De 5 mannen van het ABQ smelten hun individuele kwaliteiten samen en laten daarmee gegarandeerd een verpletterende indruk achter.


Het Amsterdam Brass Quintet werd opgericht in januari 2004. Het kwintet bestaat uit een groep jonge koperblazers die niet alleen elke dag hard werken op hun instrument maar ook bezig zijn om het publiek op een nieuwe manier te bereiken. De verschillende stijlen muziek die het kwintet kan brengen is zeer breed. U kunt van hen Canzona's van Gabriëli en Fuga's van Bach horen, maar ook nummers van de Beatles en Curaçaosche Danzas. Omdat het koperkwintet qua vorm niet altijd even populair is geweest (vooral in Europa) is het vinden van originele muziek altijd een grote uitdaging voor de leden. Sommigen nemen dit zelfs zo serieus dat ze zelf stukken componeren, zoals "Parabolen" van Misha Sporck.


Het kwintet heeft in haar bestaan opgetreden op een Sovjet onderzeeër uit 1954 (dit was een goed jaar voor onderzeeërs!), concerten gegeven op Curaçao op uitnodiging van CIFA Foundation, een eigen cd opgenomen in 2006, als repiano ensemble meegespeeld met het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest tijdens het stuk Concerto Medieval van Bernard van Beurden (hier is een cd opname van), gespeeld voor de gevolmachtigd minister van de Nederlandse Antillen, de heer P.R.J. Comenencia, de publieksprijs gewonnen op OnWings! 2009,is in 2011 het stuk “Out of Europe” door Van Beurden geschreven speciaal voor het koperkwintet met de geweldige sopraan Marieke Steenhoek, was er in januari 2013 een succesvolle tournee naar Florida (bekijk hier een item op een lokale nieuwszender) een memorabel optreden in 2013 tijdens het Zuider Havendijkconcert in Enkhuizen en nog vele andere mooie concerten en optredens.

The Amsterdam Brass Quintet

Inspireert de wereld met muziek

Het schitterende Amsterdam Brass Quintet is een all-round brass-ensemble. Dit ensemble bestaat uit 5 bevlogen muzikanten die garant staan voor muziek van hoge klasse, waar iedereen geboeid naar zal luisteren en van zal genieten.

Postadres


Binnenkruier 25, 1841 EN STOMPETOREN

info@amsterdambrassquintet.nl

+31 (0)6-52 87 89 79

© Copyright. All Rights Reserved.